fbpx

Monelle mökkeilijälle tulee vastaan tilanne lisätilan tarpeesta. Tarvetta voi olla ihan varastotiloille tai yöpymistilalle. Hirsiaitta palvelee molemmissa tarpeissa, rakennuksen voi jakaa useampaan osaan vaikkapa makuuhuoneeksi, varastoksi tai tilaksi wc:lle.

Hirsiaitta parhaimpien unien tyyssijana on monien mielessä jo lapsuuden kokemuksista asti, saattaapa aitassa yöpymisestä tulla jopa kisailua. Mökillä vieraileville tutuille aitta tarjoaa mukavaa majoittumistilaa ja samalla yksityisyyttä niin vieraille kuin isäntäväelle.

Nykyisin olisi majoitustilaa hankittaessa huomioitava yhä useamman kunnan rakennusjärjestykseen tulleet vaatimukset aitalle ja vierasmajoille. Aitta toimii hienosti jopa pienenä mökkinä, mutta on syytä varmistaa, saako kunnassa aittaan asentaa esimerkiksi tulisijaa tai keittiöitä. Kun rakennusjärjestys kieltää tulisijan aitassa, mainio vaihtoehto on Puulan valmis vierasmaja. Vierasmajaan voi rakentaa haluamansa lisävarusteet varsinkin tulisijan. Tilavina ja myös rungon syvyydeltään reilujen vierasmajojen tilat on suunniteltu vaikkapa perheen pidempiaikaiseenkin majoittumiseen.

Puulan valmiit vierasmajat valmistetaan jämerästä hirrestä ja onkin huomattava, että käyttötarkoitus on oltava selvillä hankintaa harkittaessa sillä vierasmajoina markkinoidaan myös laudasta tms. valmistettuja rakennuksia.

Onko mielessäsi ollut jonkin tietyn tyyppinen aitta? Eipä hätää, Puulan valikoimista löydät monen malliset aitat. Aittoja voidaan muokata mieltymysten mukaan, katon malli pulpetti tai harjakatto, huonemäärä ja käyttötarkoituksen mukainen rakenne. Omakotitalon tai mökin pihaan voidaan valita oikean mallinen aitta ja ne voidaan varustella toiveiden mukaan. Varsin suosittua on asentaa terasseja ja niille katokset käyttömukavuuden lisäämiseksi. Isoilla ikkunoilla tai pariovilla tiloihin saa avaruutta ja kesän tuntua.

Hirsinen vierasmaja tai aitta kestää aikaa ja toimii monesti mökkipaikan ensimmäisenä asumuksena ennen varsinaista päärakennusta. Päämökin valmistumisen jälkeen on majoittumistilaa mukavasti vieraillekin. Männikkö mallisto noin 30 neliön kerrosalallaan toimii monelle jo pelkältään mökkinä, varsinkin kun täydentää rakentamisen sopivalla saunalla tai saunamökillä mökkirantaan. Sisusta vierasmajasi tai aittasi makuusi ja nautiskele tiloista vaikkapa kahvikupin ääressä.

Yhteinen aika ja oleskelu perheen tai tuttavien kanssa kuuluu monella olennaisesti mökkeilyyn. Joskus saattaa olla kuitenkin paikallaan ottaa myös omaa aikaa ja tilaa mökilläkin. Mukavia tapoja ajanviettoon on tietysti monia, vaikkapa marjametsään meno tai kalalle lähtö. Yksi tapa on rakentaa oma lomapesä juurikin useammasta rakennuksesta, jolloin voi puuhastella vähän eri puolilla lukemassa tai saunaa lämmittäessä.

Grillaus ja ulkona ruuan laittaminen tulee tietysti mieleen monelle kun on mökkeilystä puhe. Mikäpä mukavampaa kuin laittaa ruokaa ystävien kesken kesäkeittiössä. Tiesitkö, että Puulan saunojen tai aittojen yhteyteen voidaan suunnitella myös kesäkeittiölle katos tai tilat. Siististi ja helpommin kunnon tiloissa tapahtuva ruuan laitto ja ruokailu varmistaa kaikille miellyttävän ruokailukokemuksen. Joutaisiko vanhoista ylijäämätiilistä rakennetut grillit jo korvata kesäkeittiöllä ja kunnon terassilla aitan tai saunamökin rakentamisen yhteydessä?

Lisärakentamisen tai ensimmäisen rakennuksen hankinnan tekee helpoksi valmisrakentaminen tehtaalla jolloin valmis aitta tuodaan perustuksille käyttövalmiina. Puulan hirsirakennukset toimitetaan kuorma-autolla ja käyttämään pääset pienempien rakennusten osalta vaikka heti toimituspäivän iltana. Vierasmajat ja isommat kokonaisuudet toimitetaan moduuleina ja liittämistyöt tontilla vaativat hieman aikaa, muutamista päivistä pariin viikkoon.

Haluatko lomailla ensi kesänä mukavasti tai ilman loman tuhraantumista rakentamiseen? Kysy meiltä lisää!

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?