fbpx

Kuinka rakentaminen etenee Puulan kanssa?

Puulan valmiit hirsirakennukset ovat vaivaton tapa täydentää pihapiiriä tai rakentaa vapaa-ajan asunto. Lue lisää alta!

Varmista, että tontillesi voidaan kuljettaa Puulan valmis hirsirakennus

Puulan valmiit hirsirakennukset kuljetetaan joko valmiina rakennuksina tai moduuleina. Tarpeen mukaan kartoitamme asiakkaan kanssa valmisrakennuksen toimittamisen mahdollisuuden keskustelemalla, kuvien avulla tai mahdollisesti kartoituskäynnillä. Toimituksen onnistumiseksi on tiettyjä vaatimuksia

  • Tukeva ja riittävän leveä tie. Kuljetusauto, jonka kyydissä on hirsirakennus, painaa helposti useita kymmeniä tuhansia kiloja, joten tien on kestettävä auto lasteineen. Lisäksi tien on oltava riittävän leveä, että kuljetusauto ja kyydissä oleva rakennus mahtuvat ajamaan sitä pitkin ilman että tienpenkalla oleva kasvusto tai vastaava vahingoittaa uutta rakennusta.
  • Kuljetusautolla on oltava pääsy rakennuksen perustusten viereen, jotta rakennus voidaan pystyttää.
  • Huomioitava on myös mahdolliset matalat sillan tms. alitukset

Autamme sinua arvioimaan, sopiiko tonttisi valmisrakennuksen toimitusta varten.

Selvitä hirsirakennuksen rakennuslupa

Uuden rakentaminen on lähtökohtaisesti luvanvaraista touhua. Vaikka monesti kuvitellaan, että oma maa tai oma talo tuo mukanaan oman luvan, mutta tosiasiassa oman kunnan rakennusjärjestys ja kaavamääräykset määrittävät rakentamista paljon. Pienten valmisaittojen rakentamiseen riittää yleensä pelkkä toimenpideilmoitus oman kunnan rakennusvalvontaan, mutta esimerkiksi valmissaunan tai vierasmajan rakentamiseen on pyydettävä rakennuslupa. Pääsääntöisesti kun hirsirakennukseen tulee tulisija, rakennuslupa tarvitaan aina. Loma-asunnon rakentaminen kannattaakin aloittaa lupa-asioiden selvittelyllä kunnasta.

Rakennuslupakäytännöt vaihtelevat kunnittain, kannattaa selvittää kuntasi rakennusvalvonnasta mahdollisuudet rakentaa haluamasi valmishirsirakennus tontillesi. Teemme Puulalla kaupat valmisrakennuksista yleensä rakennuslupaehtoisesti. Tällöin saat rakennusluvan hakemiseen viralliset lupakuvat nopeasti käyttöösi, toisaalta jos asiakas ei lupaa saa, voidaan kauppa purkaa.

Rakennusluvan jälkeen perustusten kimppuun

Kun rakennusvalvonta myöntää rakennusluvan uudelle hirsirakennukselle, päästään aloittamaan varsinainen työ. Tarvittaessa suoritetaan raivaukset ja maamassojen vaihto valmisrakennuksen paikalta mikäli sitä ei ole aiemmin tehty, asennetaan routaeristeet ja routaeristeiden päälle esimerkiksi sepeliä. Tämän jälkeen päästäänkin aloittamaan perustusten teko.

Perustusten rakentaminen on asiakkaan vastuulla, kannattaa kuitenkin hyödyntää myyjiemme tietämystä, sillä monesti heillä on kontakteja alueidensa rakennusliikkeisiin. Puula toimittaa hirsirakennuksen ostajalle rakennuksen perustusten mittapiirroksen.

Puulan vankasta hirrestä tehdyt valmissaunat, valmisaitat, valmiit vierasmajat sekä loma-asunnot rakennetaan aina pilariperustukselle ilmavan rossipohjarakenteensa vuoksi. Monesti varsinkin pienemmissä hirsirakennuksissa rakennetaan pilariperustukset betonilaattoja ja -harkkoja hyödyntäen, onpa joissain tilanteissa mahdollista hyödyntää niin kutsuttuja kierrepaaluperustuksia.

Rakennuksen toimitus ja pystytys

Pienimmät valmisrakennukset valmistamme ja toimitamme tontille täysin käyttövalmiina. Tällöin tehtaalla rakennuksen runko, ala- sekä yläpohja että vesikatto on liitetty toisiinsa, ja hirsirakennus on varusteltu asiakkaan toiveiden mukaisesti valmiiksi. Varustelu tarkoittaa esimerkiksi valmissaunan lauteiden ja kiukaan, loma-asunnon keittiön kiintokalusteiden tai vaikkapa valmisaitan tulisijan asentamista. Hirsirakennus suojataan kutistemuovilla tehtaalla, kuljetetaan ajoneuvolla tontille, nostetaan nosturilla perustusten päälle, ja suoritetaan mahdolliset katosten tai terassien elementtien asennukset.

Isommat hirsirakennukset kootaan tehtaalla tilaelementeiksi eli moduuleiksi ja ne yhdistetään tontilla toisiinsa. Lopuksi rakennuksen päälle asennetaan vesikatto, sekä tehdään loput varusteiden asennukset, joita katon puuttumisen takia ei ole vielä tehtaalla tehty.

Asennusryhmämme huolehtii lopuksi tontilta pakkaustarvikkeet ja muut syntyneet roskat mukaansa kierrätettäväksi.

Valmiina toimitettavat rakennuksemme ovat toimituspäivän päätteeksi käyttövalmiita. Isompien, tilaelementeistä koostuvien rakennustemme valmistusaika on 1-2 viikkoa, riippuen rakennettavan hirsirakennuksen koosta sekä katosten ja terassien lukumäärästä.

Näin ollen esimerkiksi tilattaessa valmissaunamme, voit toimituspäivän iltana laittaa tulet pesään ja saunoa hyvillä mielin.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?