fbpx

Kun alat miettiä hirsirakennuksen hankintaa, on hyvä tutustua jo ennakkoon rakentamiseen liittyviin määräyksiin yllätysten välttämiseksi. Suunnitteletpa hirsisaunaa, aittaa tai vaikkapa mökkiä, rakennuslupa tai vähintään toimenpidelupa vaaditaan aina. Pienemmät hirsiaitat tai varastot menevät yleensä toimenpideluvalla, mutta tulisijallinen hirsisauna vaatii aina rakennusluvan. Ylipäänsä tulisijalliset ja hiemankin isommat hirsirakennukset vaativat aina luvan.

Rakennusluvan vaatimuksiin kannattaa tutustua kunnan rakennusjärjestyksen ja kaavan avulla. Niistä ilmenee millaisia rakennuksia tai miten monta rakennusta tontille voidaan rakentaa. Samoin rakennuksen sijoitteluun tontilla on omat määräyksensä.

Rakentamisajatuksen alkaessa kirkastua toteutusta kohti tulee hankkia vastaava mestari ja/tai pääsuunnittelija hankkeelle. Nimensä mukaisesti henkilö tai henkilöt huolehtivat rakentamisen suunnittelusta ja valvonnasta. Monesti myös lupa-asiat kannattaa jättää osaaviin käsiin. Valmisrakennukset hirrestä eivät poikkea määräyksiltään muista, mutta vastaavan mestarin valvontakäyntejä kohteessa tarvitaan vähemmän ja kuluja säästyy.

Rakennuslupahakemuksessa kysymistä varten tehtaan suunnittelija toimii rakennussuunnittelijana (rakennesuunnittelijana).

Rakennusluvan hakeminen on useissa kunnissa nykyään sähköistä, www.lupapiste.fi sivulla voi kätevästi käydä tekemässä hakemuksen. Lupakuvat Puula toimittaa hirsirakennuksista sähköisesti. Rakennusluvan hakeminen voi joskus olla hieman hankalaa, mutta avustamme tarpeen mukaan hakemisessa. Teemme kaupat yleensä aina rakennuslupaehtoisina jolloin asiakas saa käsirahan maksettuaan lupakuvat käyttöönsä. Harvoin lupa saattaa jäädä saamatta ja silloin rakennuslupaehdolla tehty kauppa voidaan purkaa ja asiakkaalta laskutetaan vain lupakuvien hinta, muut maksetut erät palautetaan.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?